Android AI noviteti, uskoro i na vašem telefonu

Od automobila koji vozimo do odeće koju nosimo – proizvodi koje svakodnevno koristimo pomažu nam da se izrazimo. To isto samoizražavanje i prilagođavanje su srž Android iskustva. Na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji, kompanija je predstavila nove načine na koje možete da personalizujete svoj Android telefon, zahvaljujući veštačkoj inteligenciji.

Unapredite dopisivanje uz pomoć Messages aplikacije

Magic Compose – nova opcija u okviru Messages aplikacije potpomognuta veštačkom inteligencijom, omogućava vam da unapredite dopisivanje sa omiljenim osobama. Predlaže vam odgovore na osnovu konteksta vaših poruka. Poruke će vam biti sažetije, profesionalnije pa čak i napisane kao da ih je sam Šekspir pisao. Magic Compose će se ovog leta pojaviti u Beta verziji aplikacije.

2. Level up your conversations

Podignite izgled ekrana na viši nivo

Pre dve godine Google je predstavio Material You, dizajnerski jezik koji personalizuje izgled celokupnog Android sistema na osnovu palete boja koja proizilazi iz odabrane pozadine (wallpaper-a). Dolaskom Android 14 verzije kasnije ove godine, ovo iskustvo će se podići na viši nivo. Lockscreen ćete moći da unapredite novim prečicama i lepo izrađenim satovima. Osim toga, moći ćete da isprobate novu monohromatsku temu u boji koja se može primeniti na celokupno iskustvo koje telefon nudi.

3. Lockscreen customization

Takođe, stižu i dve nove vrste pozadina, koje će prvo biti dostupne na Pixel telefonima.

  • Emodži pozadina vam omogućava da ulepšate telefon koristeći svoje omiljene kombinacije emodžija, boja i šara.
  • Bioskopska pozadina koristi veštačku inteligenciju kako bi vaše omiljene fotografije transformisala u zapanjujuće 3D pozadine. Videćete kako oživljavaju kada otključate telefon ili ga pomerate.

04. Emoji & Cinematic wallpapers

Međutim, ukoliko nemate savršenu fotografiju koju biste koristili kao pozadinu, biće vam na raspolaganju i Generative AI. Dovoljno je da odgovorite na par pitanja, opišete svoju kreativnu viziju i telefon će sam generisati jedinstvene pozadine za vas. Zahvaljujući Material You dizajnu, paleta boja vašeg Android sistema će se automatski podudarati sa pozadinom koju izaberete.

5. Generative AI wallpaper

Vaše objave na društvenim mrežama, podignute na viši nivo

Deljenje iskustava sa drugima na društvenim mrežama može biti odličan način da se povežete sa ljudima. S tim u vezi, kompaniji Google je bitno da aplikacije u potpunosti koriste sve prednosti Android uređaja.

Goodle donosi podršku za Night Mode i 10-bitni HDR video u aplikacijama kao što je Instagram na primer. Osim toga, predstavljen je i Ultra HDR u Android 14 verziji, tako da možete da snimate i gledate fotografije sa izuzetnim bojama, oštrim senkama i neverovatnom definicijom.

Koji od nabrojanih noviteta se vama najviše svideo?

Postavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.