Ovog septembra vaš Android telefon postaće još bolji

Kompanija Google najavljuje nove Android funkcije koje će vam pomoći da poboljšate produktivnost, povezanost i individualnost u svakodnevnom životu.

Android je danas dobio novi izgled, a takođe stižu i nove funkcije Google aplikacija na uređaje koje koristite svaki dan. Evo šta sve od noviteta možete očekivati u narednim danima…

A new modern look for the Android brand (5)

Pomoć veštačke inteligencije na vašoj strani

“Assistant At a Glance” vidžet koristi veštačku inteligenciju kako bi vam pružio korisne informacije kao što su: precizna vremenska upozorenja, dinamička ažuriranja putovanja i podsetnici za predstojeće događaje – sve to na početnom ekranu, baš kada vam zatrebaju.

New Android features (2)

Skrolovanje kroz slike u grupnom ćaskanju, kao i kroz fotografije u aplikaciji kamere ili čak na društvenim mrežama, često može biti nedostupno za slepe ili slabovide osobe. „Image Q&A on Lookout“ čini vizuelni sadržaj pristupačnijim korišćenjem veštačke inteligencije za generisanje detaljnijih opisa. Kada otvorite sliku, možete da kucate ili koristite glas da biste postavili dodatna pitanja kako biste saznali više o tome šta je na slici. “Lookout” dobija i 11 novih jezika koji će biti dostupni u aplikaciji, uključujući japanski, korejski i kineski, čime ukupan broj podržanih jezika iznosi 34, objavljeno je na zvaničnom Google blogu.

New Android features (3)

Produktivnost u pokretu

Lako pristupite svakodnevnim kartama i propusnicama onda kada su vam potrebne. Pomoću „Google Wallet Pass photo import“ funkcije možete da digitalizujete propusnice koje imaju bar-kod ili QR kod, kao što su kartice za teretanu ili biblioteku. Jednostavno otpremite sliku propusnice da biste sačuvali njenu bezbednu, digitalnu verziju u svom Google novčaniku.

New Android features (4)

Nove aplikacije za komunikaciju uskoro stižu u Android Auto. Uz dodatak „Webex by Cisco and Zoom“, moći ćete da započnete konferencijske pozive kao i da im se pridružite putem zvuka. Takođe, možete i da prelistate raspored sastanaka sa ekrana vašeg automobila, bez dodirivanja. Aktivnim pozivima se upravlja preko Android Auto-a, tako da možete da isključite mikrofon kada je potrebno i da prekinete poziv kada završite.

New Android features (5)

Personalizovano za vas

Započnite dan sa malo jutarnje motivacije – slušanjem o vašim Fitbit ili Google Fit aktivnostima. Za početak, dodajte informacije u vezi sa spavanjem u vašu „Good morning“ rutinu. Nakon toga, kada se probudite, recite „Hej Google, dobro jutro“ kako biste čuli rezime statistike spavanja.

New Android features (6)

Android neprekidno pruža nove funkcije kako bi vaše uređaje i Google aplikacije učinio još boljim. Više detalja u vezi sa svim septembarskim (2023.) novitetima čeka vas na android.com/updates stranici.

Postavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.