Stižu praznici a sa njima i Android noviteti

Stiže praznična Google pošiljka! Svima omiljeno doba godine se bliži, te s tim u vezi, Android operativni sistem postaje korisniji nudeći nove funkcije koje će olakšati kreiranje, snimanje i deljenje prazničnih uspomena. Sve to, uz jačanje bezbednosti i unapređivanje personalizacije. Evo šta sve novo možete očekivati na svom Android telefonu u narednim nedeljama.

Family Bell – okupite svoju porodicu na vreme

Family Bell pomaže vama i vašoj porodici da budete u skladu sa svojim dnevnim rasporedom, gde god da se nalazite. Bez obzira na to da li ste Family Bell obaveštenje podesili na Android telefonu, kućnom zvučniku, ili nekom drugom pametnom uređaju, notifikacije će kako vas, tako i vašu porodicu obavestiti kada je vreme za važne trenutke u toku dana.

Pomoću Family Bell možete podesiti obaveštenja za aktivnosti kao što su porodično gledanje filmova, zajednički doručak i slično.

Novi vidžeti omiljenih Google aplikacija

Kao što znate, vidžeti olakšavaju pregled sadržaja i pristup informacijama u omiljenim aplikacijama na početnom ekranu. Google je omogućio tri nova vidžeta koja stižu ove praznične sezone:

  • Google Play Books vidžet – lakši pristup svojoj biblioteci knjiga
  • YouTube Music vidžet – lakši pristup kontrolama muzičkog plejera
  • Google Photos People & Pets vidžet – počevši od sledeće nedelje, novi Google Photos vidžet stavlja vašu porodicu i kućne ljubimce na početni ekran vašeg Android telefona

Oživite praznične uspomene

Ove nedelje stiže nova Memories opcija u okviru Google Photos aplikacije koja će vam pomoći da se osvrnete na trenutke koje slavite. Uspomene će se pojavljivati u vašoj foto mreži i sadržaće odabrane praznične fotografije i video snimke. Na raspolaganju će vam biti i kontrole kojima ćete moći da preimenujete, personalizujete, ispravite, ali i uklonite uspomene iz foto mreže.

3. Google photos memories

Najbolje od Androida u toku vožnje

Bilo da idete negde za praznike ili jednostavno idete do prodavnice po namirnice u poslednjem trenutku, Android Auto noviteti će vam biti od koristi.

Sada možete podesiti automatsko aktiviranje Android Auto funkcije na Android telefonu kada se poveže sa kompatibilnim automobilom.

4. Android auto

Tu je i Smart reply opcija kako biste lakše odgovarali na pristigle poruke u toku vožnje. Takođe, možete slušati omiljenu muziku jednostavnim klikom na always-on Play taster. Uskoro ćete moći glasom da pretražujete muziku u media aplikacijama kao što je YouTube Music na primer – dodirnite novu ikonu za pretragu i izgovorite ime svog omiljenog izvođača.

5. Android auto car key

Počevši od danas, korisnici Google Pixel 6, Google Pixel 6 Pro i Samsung Galaxy S21 uređaja moći će da koriste digitalni ključ kako bi zaključavali/otključavali ali i startovali svoje kompatibilne BMW automobile.

Automatsko resetovanje dozvola

Sećate se one video igre koju ste instalirali pre nekoliko meseci? Verovatno ne. Sa dozvolama koje se automatski resetuju vaš uređaj će automatski isključiti dozvole koje omogućavaju aplikacijama pristup vašim podacima – za instalirane aplikacije koje niste koristili duže vreme. Naravno, uvek možete da ih ponovo uključite kada poželite.

Od sledećeg meseca, ovaj novitet stiže i na sve Android telefone počevši od Android 6.0 verzije.

Nove kombinacije emodžija u Emodži kuhinji

Kreirajte praznične stikere i emodžije kako biste ih podelili sa svojim prijateljima, porodicom i voljenim osobama. Najnoviji stikeri su već dostupni u Gboard Beta aplikaciji, dok će u regularnoj verziji biti dostupni u narednim nedeljama.

7. Emoji Kitchen

Uživajte u prazničnim Android novitetima.

Postavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.